Ombouw pakketten

Hoe gaat u het ombouwpakket gebruiken?
Allereerst stelt u uzelf de vraag: Is het voor (dag)tochten of gaat u hem gebruiken voor de wat kortere ritjes tot maximaal 45 km? Wanneer u deze vraag beantwoord met: ‘korte ritjes’. Dan voldoet het Comfortpakket. De accu heeft voldoende capaciteit voor u dagelijkse boodschappen en een klein ommetje. Het pakket is uitermate geschikt voor op uw stadfiets. Wanneer u regelmatig een (dag)tocht maakt, dan is het comfort of lifePo pakket de juiste keuze. Met een volle accu 10 Ah kunt u ongeveer 75 km fietsen. Ideaal voor woon-werkverkeer, dagtochten en vakanties. Voor de zeer fanatieke fietsers kunt u zelf een pakket samenstellen met een zwaardere accu.

Welke functies wilt u op het bedieningspaneel hebben?
Wij hebben twee verschillende bedieningspanelen. Het LED bedieningspaneel en LCD display. Op het LED paneel zijn de accucapaciteit en ondersteuningsstand afleesbaar. Het LCD display geeft naast de accucapaciteit en ondersteuningsstand, de gangbare functies van een fietscomputer weer. Beide displays hebben 5 ondersteuningsstanden en een loopondersteuning van 6 km/h. Tegen een meerprijs van 40 euro is het ook mogelijk om het LCD display bij comfort pakket te bestellen.

Hoeveel kilometer kan ik afleggen op een volle accu?

 

Capaciteit
De capaciteit van de accu kan vergeleken worden met “de tank inhoud” van een auto. Het aantal Ah (Ampère-uur) is vergelijkbaar met het aantal liters brandstof. De meest gebruikte accu`s zijn momenteel 36V en 11Ah en hebben dus een capaciteit van 396 Wh.

Actieradius
Een van de belangrijkste aspecten van een elektrische fiets is de afstand die u op een volle accu kunt afleggen. De actieradius is niet zomaar in een hard getal weer te geven omdat de actieradius van een groot aantal factoren afhankelijk is. Om enkele te noemen:

  • stand van de gekozen trapondersteuning
  • weersomstandigheden (windsnelheid, temperatuur)
  • soort wegdek
  • het gewicht van bereider
  • soort fiets en kwaliteit fiets (gewicht, bandspanning, aerodynamica)

Reken voorbeeld:

  • Als in stand 5 op vol vermogen gefietst word trekt de motor een stroom van ca. 7A. Een accu van 11 Ah houdt dit ongeveer 1,5 uur (11/7) vol. Conclusie: Bij een snelheid van ca. 26km/h zal de afgelegde afstand ca. 40 km bedragen.
  • Wordt in stand 1 gefietst dan gebruikt de motor ca. 1,5A (20% van het Max. vermogen). De accu kan dit ca. 7 uur (11 / 1,5) volhouden. Conclusie: Wordt in stand 1 met 18 km/h gefietst dan zal de afgelegde afstand 130 km bedragen.

Uit bovenstaand rekenvoorbeeld blijkt dat de actieradius tussen de 40 en 130 km ligt bij een 11 Ah accu. De meeste fabrikanten geven voor de actieradius van een 11 Ah accu een richtwaarde op van tussen de 70 en 80 km. Dit is gebaseerd op een ondersteuning in stand 2 (40%) met een snelheid van 18 tot 20km/h van een gemiddelde rijder (75kg).

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.